Langzaam verkeer

Slechtziende mensen vragen zich nogal eens af of het verantwoord is met een langzaam gemotoriseerd voertuig aan het verkeer deel te nemen. Het antwoord is niet eenvoudig omdat:
 
  • richtlijnen over gezichtsvermogen ontbreken
  • iedereen, ongeacht de aard van de aandoening, met deze voertuigen mag rijden
  • niet alleen gezichtsvermogen, maar ook de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en motorische vaardigheiden een rol spelen
  • de voertuigen onderling veel van elkaar verschillen.

Visio streeft naar veilige gemotoriseerde verkeersdeelname door alle slechtziende mensen om daarmee hun zelfstandige mobiliteit te verbeteren.

Als u zich afvraagt welke mogelijkheden er voor u zijn om aan het langzaam gemotoriseerde verkeer deel te nemen, vul dan het aanmeldformulier in. Dit formulier gaat in op uw persoonlijke situatie, waarna we u gericht kunnen adviseren over de mogelijkheden.

 
Foto van een brommobiel

Brommobiel

Of het besturen van een brommobiel voor u veilig is, hangt af van meerdere factoren. Bekijk de revalidatiemogelijkheden.
Foto van een gehandicaptenvoertuig.

Gehandicaptenvoertuig

Of het besturen van een gehandicaptenvoertuig voor u veilig is, hangt af van meerdere factoren. Visio kan u hierin adviseren. U kunt daarvoor het aanmeldformulier invullen.
Foto van een scootmobiel.

Scootmobiel

Of het besturen van een scootmobiel voor u veilig is hangt af van meerdere factoren. Bekijk de revalidatiemogelijkheden.
Foto van een brommer

Bromfiets

Of het besturen van een bromfiets voor u veilig is, hangt af van meerdere factoren. Bekijk de revalidatiemogelijkheden.
Foto van een snorfiets.

Snorfiets

Of het besturen van een snorfiets voor u veilig is hangt af van meerdere factoren. Bekijk de revalidatiemogelijkheden.