Bestuurder in auto

Snel verkeer

Autorijden is een belangrijk aspect in het zelfstandig functioneren. Voor het halen of behouden van een rijbewijs stelt de wet bepaalde eisen aan het functioneren van de ogen. Een bestuurder die niet aan die eisen voldoet, mag niet autorijden. Bestuurders die dat toch doen, kunnen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele gevolgen. Het hebben van een (oog)aandoening verplicht bestuurders om de eigen rijgeschiktheid te laten beoordelen door het CBR door middel van een Eigen Verklaring. Visio kan u in deze procedure ondersteunen.

Visio streeft naar veilige gemotoriseerde verkeersdeelname door slechtziende mensen om daarmee hun zelfstandige mobiliteit te verbeteren. Een advies hierover is altijd toegesneden op uw persoonlijke situatie.  Het aanbod van Visio richt zich op personen met een visuele beperking die niet aan de visuele eisen van het rijbewijs voldoen.

Als u zich afvraagt welke mogelijkheden er voor u zijn om aan het snel gemotoriseerde verkeer deel te nemen, vul het aanmeldformulier in.

 
Foto van een rode auto

Auto

Voor het besturen van een auto stelt de wet eisen aan het gezichtsvermogen. Wanneer u niet aan deze eisen voldoet, is in bepaalde gevallen auto rijden toch mogelijk.
Foto van een motor

Motor

Voor het besturen van een motor stelt de wet bepaalde eisen aan het gezichtsvermogen. Er is nog geen revalidatie beschikbaar voor het besturen van een motor.
Foto van een bus

Bus

Voor het besturen van een bus stelt de wet bepaalde eisen aan het gezichtsvermogen. Visio heeft nog geen revalidatie beschikbaar voor het besturen van een bus.
Foto van een vrachtwagen

Vrachtwagen

Voor het besturen van een vrachtwagen stelt de wet bepaalde eisen aan het gezichtsvermogen. Visio heeft nog geen revalidatie beschikbaar voor het besturen van een vrachtwag...